HOKÉV horgászbotok és egyebek...

HOKÉV horgászbotok képekkel, horgászbotok felújítása - részletes, fényképes leírással, horgászorsók a '70-es, '80-as évekből, régi horgászorsók felújítása, karbantartása

 

hokev_2.jpg

 

   A HOKÉV elődjét, a Horgászcikk Készítő Szövetkezetet 1955-ben hozták létre, 50Ft-os részjegyek kibocsátásával. A szövetkezetet a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) 1961-ben a saját vállalatává alakította, Horgászcikk Készítő Vállalat néven.

   A vállalat székhelye a Budapest, XIII. kerületi Rozsnyai utcában volt, mintaboltja, a mindenki által ismert „nagy” horgászbolt pedig a Lenin krt. 92. alatt. A kereskedelem a Triál reszortja volt, rajtuk keresztül jutottak el a HOKÉV által gyártott horgászfelszerelések az üzletekbe – kisebb-nagyobb sikerrel…

   A hetvenes évek a horgászcikk ellátási nehézségek jegyében teltek, ezt kiküszöbölendő, a nyolcvanas évektől egyrészt korszerűsítettek a gyártástechnológián, másrészt a HOKÉV saját kezébe vette az általa gyártott horgászcikkek kereskedelmét – immár Horgászcikk Készítő és Kereskedelmi Vállalat néven.

   A változások meghozták a várt sikereket, a nyolcvanas évek elejétől fejlődés, sőt fellendülés következett. 1984-ben a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium elismerő oklevéllel méltatta a HOKÉV érdemeit, 1985-ben pedig átvehették a Kiváló Vállalat címet. Az akkori horgászcikk üzletek választéka természetesen nem volt a maiakéhoz mérhető, de a korábbi évekhez képest így is jelentős előrelépés mutatkozott.

   A fejlődés a továbbiakban sem állt meg; megnyílt a HOKÉV Szervíz a Rudas László utcában, illetve jelentősen bővültek az import kapcsolatok is. 1985-ben a HOKÉV már olyan „nagy nevű” márkák termékeit importálta, mint a Daiwa, a DAM, a Silstar, vagy a horoggyártók közül a VMC, a Mustad.

   1989-re a HOKÉV már 4 budapesti és 6 vidéki üzlettel büszkélkedhetett, a horgászcikk gyártást (a kedvezőbb munkaerő helyzetre hivatkozva) részben az akkori Leninvárosba (mai Tiszaújváros) helyezték át.

   1990-ben a horgászboltok száma országszerte 15-re gyarapodott, a név pedig – a rendszerváltásnak köszönhetően – ismét változott, ezúttal HOKÉV Ipari és Kereskedelmi Részvénytársasággá, a tiszaújvárosi gyáregység pedig HOKÉV Ipari és Szolgáltató Kft. néven működött tovább.

   A rendszerváltást követően, a kilencvenes évek közepére az addig gyakorlatilag „egyeduralkodó” cég konkurenciája jelentősen megnőtt, gombamód szaporodtak a nagykereskedelmek, a kizárólagos magyarországi forgalmazók, a HOKÉV hanyatlása pedig elindult...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 106
Heti: 58
Havi: 3 475
Össz.: 876 633

Látogatottság növelés
Oldal: Egy kis HOKÉV történelem
HOKÉV horgászbotok és egyebek... - © 2008 - 2024 - hokevhorgaszbotok.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »