HOKÉV horgászbotok és egyebek...

HOKÉV horgászbotok képekkel, horgászbotok felújítása - részletes, fényképes leírással, horgászorsók a '70-es, '80-as évekből, régi horgászorsók felújítása, karbantartása

 

Legendás orsók

 

daiwa_ss2600.jpg

 

   Létezik néhány típus, melyek nagyon jelentős mérföldkőnek, etalonnak tekinthetők az orsógyártás terén. Mitől olyan különlegesek ezek az orsók, hogyan tettek szert világhírnévre?

   A horgászorsók – és általában minden használati tárgy esetében – kulcsfontosságú a tartósság, a megbízható működés, gyenge minőségű holmit nincs is értelme gyártani, úgysem veszi meg senki - ezt gondolhatná legalábbis a józan ésszel gondolkodó fogyasztó...

   Sajnos a valóság másképp fest - manapság egy hatásos reklámpolitikával, a gyengébb színvonalú terméket is eladhatóvá, sőt divatossá teszik. Néhány évtizeddel ezelőtt viszont még más alapelvek szerint történt a horgászfelszerelések gyártása, akkoriban a minőségre fektettek hangsúlyt. Melyik szisztéma a sikeresebb? Rövidtávon nyilván jól lehet profitálni a silányabb minőségű holmi nagy számban történő értékesítéséből, de hosszú távon már más a helyzet - a divat változik, a minőség viszont minőség marad 30-50 év múlva is.

   Ezek a legendás orsótípusok még a minőségi gyártás szellemében készültek, erős és tartós anyagokból, precíz összeszereléssel – több évtizednyi használatra. Műszaki megoldásaikkal számos későbbi orsónál találkozhatunk, így tekinthetjük őket akár kiindulási alapnak is.

   A használati érték mellett fontos tényező a külalak, a formatervezés is. Kétségtelen, hogy akkoriban jóval kisebb volt a választék, így ebből a szempontból talán könnyebb volt maradandót alkotni. Ez persze semmit sem von le a korabeli tervezők érdemeiből, az általuk megálmodott orsók nem csak jók, hanem szépek is.  De a felsoroltak mellett mi az a plusz, amitől ezek az orsók az átlag felett állnak? Röviden talán így tudnám összefoglalni : ezeket az orsókat nem csak egyszerűen használja az ember, ezeket az orsókat élmény használni!

   Lássunk hát néhányat közülük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 106
Heti: 53
Havi: 3 470
Össz.: 876 628

Látogatottság növelés
Oldal: Legendás orsók
HOKÉV horgászbotok és egyebek... - © 2008 - 2024 - hokevhorgaszbotok.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »