HOKÉV horgászbotok és egyebek...

HOKÉV horgászbotok képekkel, horgászbotok felújítása - részletes, fényképes leírással, horgászorsók a '70-es, '80-as évekből, régi horgászorsók felújítása, karbantartása

 

SHAKESPEARE Sigma

 

   A nagy múltra visszatekintő, amerikai Shakespeare cég, Japánban gyártott SIGMA típusa talán az egyik legszebb és legmegbízhatóbb működésű peremfutó orsó -  már kissé modernebb formában. Vonalvezetése és belső szerkezete több korabeli orsógyártót megihletett (hogy finoman fogalmazzunk...). A másolatok nagy része - bár jól használható orsók voltak - az eredeti minőséget természetesen csak megközelíteni tudta.

   A típusnevet a Shakespeare többféle horgászcikknél is alkalmazta/alkalmazza jelenleg is - mint például botok, zsinórok, multiplikátor orsók. Mi a régi, „klasszikus” SIGMA peremfutó orsót nézzük meg kicsit közelebbről.

 

   Az orsóház és a modern, szoknyás dob is fémből készült. Minden egyes szerkezeti elem nagyon jól átgondolt, precízen kivitelezett konstrukció. A meghajtó szerkezet nagy hasonlóságot mutat a mai órsókéval, a felhasznált anyagok minősége viszont szerencsére nem... A fém- és filclamellákat tartalmazó elsőfék letapadásmentesen, hosszú úton szabályozhatóan működik. A típus megbízhatóságát, strapabírását jellemzi, hogy a több éve (sokszor inkább évtizede ...) minden karbantartást nélkülöző, kíméletlen bánásmódnak kitett, agyonkopott festésű darabok is rendszerint egy alapos tisztítás, karbantartás után nem csak kielégítően, hanem TÖKÉLETESEN működnek tovább. Mindenféle mellékzaj, kotyogás, kattogás nélkül.

   A szoknyás dob, a kulisszás dobemelő szerkezet, a kézzel is visszahajtható felkapókar arról árulkodik, hogy a SIGMA már egyfajta átmenet a „régi” és a „modern” orsók között. Nevezhetjük egy korszak méltó lezárásának, és egy új korszak etalon orsójának.

 

shakespeare_sigma_f1.jpg

Gyönyörű ...

 

shakespeare_sigma_f2.jpg

shakespeare_sigma_f6.jpg

shakespeare_sigma_f3.jpg

... bármelyik oldalról nézzük is

 

shakespeare_sigma_4.jpg

Hatalmas tányérkerék

 

shakespeare_sigma_5.jpg

Kulisszás dobemelő szerkezet, a csigatengelyre ható (sajnos még nem néma) visszaforgásgátlóval. Az orsónyakban egy darab golyóscsapágy található

 

shakespeare_sigma_f4.jpg

Teljes értékű, görgős zsinórvezető

 

shakespeare_sigma_f5.jpg

SIGMA embléma a fékcsillagon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 106
Heti: 78
Havi: 3 495
Össz.: 876 653

Látogatottság növelés
Oldal: SHAKESPEARE Sigma
HOKÉV horgászbotok és egyebek... - © 2008 - 2024 - hokevhorgaszbotok.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »