HOKÉV horgászbotok és egyebek...

HOKÉV horgászbotok képekkel, horgászbotok felújítása - részletes, fényképes leírással, horgászorsók a '70-es, '80-as évekből, régi horgászorsók felújítása, karbantartása

 

 HOKÉV Harcsa I.

 

   A Harcsa régebbi, piros színű változata 150, 180 vagy 210 cm hosszúságú, A 100-300 gramm dobósúlyú, nagyon erős, viszonylag merev bot.

   Csavart drótgyűrűkkel, kerámiabetétes spiccgyűrűvel, fekete színű, gumiszerű nyéllel rendelkezik. Ami számomra meglepő : az orsótartó műanyagcsavaros - a bot jellegéhez, erejéhez talán jobban illett volna egy dupla fémcsavaros.

   Utódja kék színben (hasonló paraméterekkel és nyéllel) készült, de ott a feliratozás már matricára került.

 

harcsa_pr2.jpg

Rövid és erős bot, masszív toldással, horogakasztó fül nincs

 

harcsa_v5.jpg

A jellegzetes, érdekes anyagú, színes gyűrűkkel tagolt nyél - nem túl kemény (mert akkor csúszós lenne), de nem is túl puha (mert akkor meg könnyen sérülne). Akármi is az anyagösszetétele, tartós és könnyen tisztítható, barátságos fogású nyelet sikerült alkotni.

A HOKÉV egyébként "modulrendszerű termoplasztikus kaucsuk"-nak nevezte ezt a nyélváltozatot - ami közérthetőbben: hőre lágyuló gumiféleség. Modulrendszerű pedig azért,mert a gumigyűrűk száma tetszőlegesen variálható, így a hosszabb és rövidebb nyelű horgászbotoknál egyaránt alkalmazhatták.

 

harcsa_v1.jpg

Csavart drótgyűrű

 

harcsa_v2.jpg

Erős, kerámiabetétes spiccgyűrű

 

harcsa_v3.jpg

Masszív toldás

 

harcsa_v4.jpg

 Az orsótartó csak műanyagcsavaros - bár a mai napig tökéletesen működik

 

harcsa_i._4.jpg

A régebbi változaton a feliratozást a bottestre nyomtatták

 

- - -

 

   A korszerűbb, hosszabb horgászbotokhoz szokott horgászokban joggal felmerülhet a kérdés: mire lehet alkalmas egy 180cm-es bot?

   A HARCSA típust alapvetően kuttyogatásra tervezték, bár a leghosszabb, 210cm-es változat megfelelhet parti módszerekhez is. Amint a Magyar Horgász-ban olvasható: 1991-ben, Vígh Ferenc rákóczifalvi horgász 94kg-os harcsát fogott egy180cm-es HOKÉV HARCSA bottal - tehát megfelelő körülmények között gyakorlatilag bármekkora hal kifogására alkalmas lehet.

 

   Köztudott egyébként, hogy a nyolcvanas évektől a Triál, majd később a HOKÉV egyre nagyobb mennyiségben importált horgászbotokat. Azt viszont már kevesen tudják, hogy nem csak importált, hanem exportált is - a Harcsa típust például ugyanebben a formában, változtatás nélkül, a japán Daiwa cégnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 106
Heti: 26
Havi: 3 443
Össz.: 876 601

Látogatottság növelés
Oldal: HOKÉV Harcsa I.
HOKÉV horgászbotok és egyebek... - © 2008 - 2024 - hokevhorgaszbotok.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »