HOKÉV horgászbotok és egyebek...

HOKÉV horgászbotok képekkel, horgászbotok felújítása - részletes, fényképes leírással, horgászorsók a '70-es, '80-as évekből, régi horgászorsók felújítása, karbantartása

 

HOKÉV aprócikkek

 

  Ez a menüpont - reményeim szerint - folyamatosan bővülni fog. Itt szeretnék bemutatni néhány, a HOKÉV által gyártott kiegészítőt, aprócikket - természetesen képekkel.

 

   Kezdjük az úszókkal! A HOKÉV balsafa testű úszói elismertek, jó minőségűek voltak, íme egy hagyományos és egy modernebb fazonú darab:

 

balsafa_uszok_3.jpg

 

   A modernebb változaton jól látszik a HOKÉV újítása, a gyors úszócserét lehetővé tevő műanyag rögzítőszem.

 

   Engem személy szerint a műanyag úszókhoz fűznek nagyon kellemes emlékek - a régi nyaralások során a Balatonon, ilyen úszókkal szerelt zsebpecákkal horgásztunk küszökre:

 

muanyag_uszok_3.jpg

 

    A csukázás nélkülözhetetlen kelléke, a drótelőke sem maradhatott ki a termékek sorából.

 

hokev_droteloke2.jpg

 

   Régen a Mustad horgok (amiknek a lapka hátoldalán egy bekarikázott M-betű volt látható) képviselték a jó minőséget. A HOKÉV előkötve is kínálta őket - ma már szinte elképzelhetetlen, 0.30-as vastagságú előkével...

 

hokev_eloke.jpg

 

   A HOKÉV wobblert is gyártott - bár még csak egy b-vel... Az alábbi képeken három színvariációja is látható a Super Wobler típusnak, külön érdekesség, hogy ebből kettőt az eredeti csomagolásában, bontatlanul sikerült megőrizni.

   A vontatószem a wobbler fejrészének tetején található, a terelőlap szerepét pedig a fejrész egyenes éle tölti be. Vertikális horgászatra kifejlesztett, de normál bevontatásra is használható műcsali.

   A wobblerekről készült képeket Besze Ferenctől kaptam, ezúton is köszönjük, hogy lehetővé tette ezeknek a ritkaságoknak a bemutatását!

 

 hokev_vobbler_1.jpg

hokev_vobbler_2.jpg

hokev_vobbler_3.jpg

 

   A „régi időkben” még megszokott dolog volt a horgászbotok újragyűrűzése - némi cérna, lakk, és persze a megfelelő gyűrűk birtokában otthon is elvégezhető volt a művelet. A HOKÉV a zsinórvezető gyűrűket egyesével és komplett garnitúrában is forgalmazta, az alábbi képeken egy eredeti, bontatlan csomagolású, rózsaszín kerámiabetétes gyűrűgarnitúra látható.

 

gyurugarnitura_1.jpg

gyurugarnitura_3.jpg

gyurugarnitura_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 106
Heti: 40
Havi: 3 457
Össz.: 876 615

Látogatottság növelés
Oldal: HOKÉV aprócikkek
HOKÉV horgászbotok és egyebek... - © 2008 - 2024 - hokevhorgaszbotok.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »